“Bibberen in de Princestraat en dansen met ouderen”

Kerst vieren tijdens de XL lange koopavond in Katwijk en het seniorenkerstfeest in Heerhugowaard

 

Ik denk eigenlijk niet dat we ooit een koudere XL Koopavond hebben gehad. Het vroor en de vingers van toetsenist Bart waren onwennig koud. Spelen in deze omstandigheden moet je trainen en de laatste jaren in de Princestraat was hij nog drummer. Nu zat Ellen op die troon zichzelf warm te slaan. Ronald speelde als vanouds de elektrische gitaar en ik lag lekker in m’n bedje want ik was verkouden. 

 

Dat ze de bas hadden gemist, hoorde ik gelukkig de volgende dag tijdens de soundcheck van de seniorenmaaltijd van Pinkstergemeente Sjaloom in Heerhugowaard. Daar konden we na vier jaar weer langskomen. Maar liefst alle nummers uit ons kerstrepertoire mochten we voor deze dankbare ouderen spelen. Ze zongen, klapten en dansten zelfs mee. Door ziekte en vakanties waren we slechts met negen koorleden, maar dat leek ons publiek niet eens door te hebben. Ook waren dit de eerste kerstoptredens zonder tenoren. Althans, Marc deed goed zijn best om de partij in zijn eentje op te vangen, net zoals hij af en toe een mooie inleiding gaf voor een nummer, al dan niet aangespoord door geluidsman Pieter.

 

Met een buikje vol van dadelamuses, mozzerella-tomaatspiesjes en roggebroodbolletjes werden we ruimhartig bedankt voor onze muziek en meermaals roemden de sprekers ons om de uitsluitend bijbelse teksten in ons repertoire. “Keurig!”

 

Door Maartje Lindhout