“De spanning is voelbaar en dan valt de eerste klap van de drums”

Maanden van voorbereiding door de commissie, kleding, techniek, blazers, nieuwe arrangementen. Na zo’n lange tijd van ergens naartoe leven en alles dat bij elkaar komt is zo’n avond echt een feest. Wat een bak energie konden we daar geven. Marc blikt terug op het jubileumconcert van 8 oktober 2022.

 

We startten onder begeleiding van een virtueel jubileumkoor dat via het scherm meezong met de live-muziek: Laat alles in dit huis zijn tot Uw eer. Dat was ons gebed, dat het allemaal voor, tot en uit Hem was. Als zo’n concert begint is het altijd even aftasten hoe de zaal reageert. De spanning is voelbaar en dan valt de eerste klap van de drums. Terwijl je gefocust de nummers aan het doen bent, vliegt de tijd.

 

Liederen naar Zijn eigenschappen

Gerco kwam op en sprak over Openbaring, over hoe God niet in woorden is te vatten, ook niet in beelden. Hij gaf ons de uitdaging mee om steeds iets van Zijn eigenschappen te laten zien in de liederen. Hoe mooi was het om daarna de Opwekkingsmedley te zingen en spelen met allemaal klassiekers van de afgelopen jaren.

 

Groot is Hij

Het was tijd om de mensen in de zaal van de stoel af te krijgen en samen ‘Groot is Hij’ te zingen. Het moment dat iedereen lekker loskwam en voluit meezong, dat was voor mij echt het hoogtepunt. Samen met al die mensen, alles geven. Heerlijk! Ik ben enorm trots op deze mooie club enthousiaste mensen. Op naar de volgende 25 jaar (24).